Burkina Faso'da cihat yanlısı gruplara karşı sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Burkina Faso'da cihat yanlısı gruplara karşı sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Burkina Faso'daki askeri cunta yönetiminin, cihat yanlısı gruplara karşı çatışmalarda güvenliği artırmak amacıyla ülkenin bazı bölgelerinde sokağa çıkma yasağı ilan ettiği bildirildi.

(Fotoğraf: defense.gov.bf)

Burkina Faso'daki askeri cunta yönetimi, cihat yanlısı grupların artan faaliyetleri karşısında kuzey ve doğu bölgelerinin bazı noktalarında sokağa çıkma yasağı getirdi.

Askeri cunta kaynaklarından yapılan açıklamada, cihat yanlısı gruplara karşı savaşta bahsi geçen bölgelerde tedbiden 3-31 Mart tarihleri arasında 22.00'dan 05.00'a kadar sokağa çıkma yasağı getirildiği bildirildi.

Açıklamada, sokağa çıkma yasağının ordu güçlerinin Mali ile olan sınır bölgesindeki faaliyetlerine kolaylık sağlamasının amaçlandığı ifade edildi.

Cihat yanlısı grupların 2015 itibarıyla özellikle Mali'den Burkina Faso topraklarına yayıldığı belirtiliyordu.

Burkina Faso'da mart ayı boyunca bir diğer sokağa çıkma yasağının da Gana ve Togo sınırı yakınlarındaki Koulpelogo bölgesinde getirildiği açıklandı.

Cihat yanlısı grupların son yıllarda Burkina Faso'nun kuzeyinde ve güneyinde artan etkinlik alanına sahip olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.