Burkina Faso'da ordu güçleri hedef alındı: 16 ölü

Burkina Faso'da ordu güçleri hedef alındı: 16 ölü

Burkina Faso kuzeyinde ordu güçlerine yönelik saldırıda en az 16 güvenlik personelinin öldürüldüğü belirtiliyor.

Burkina Faso'nun kuzeyinde cunta yönetimine bağlı askeri güçlere saldırı gerçekleştirildi.

Reuters'ın ülkedeki güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre saldırı, çarşamba günü Centre-Nord bölgesine bağlı Namentenga ilçesinde yer alan Koumestenga köyü yakınlarında gerçekleştirildi.

Koumestenga köyünün konumu:

Güvenlik kaynaklarına göre, ordu güçlerine düzenlenen pusu sonucunda 7 jandarmanın ve askeri cuntaya bağlı 9 milis öldürüldü.

Saldırının sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmadı. El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'in (CNİM) son dönemde bölgede aktif olarak saldırılar düzenlediği biliniyordu.

Burkina Faso'nun yalnızca yüzde 60'ının cunta yönetimi tarafından kontrol altında tutulduğu ifade ediliyor. Ülkede gerçekleşen ikinci darbe sonrası çatışmaların giderek arttığı gözlemleniyor.

Son olarak cuntanın Fransız karşıtı bir duruş sergilemesiyle Fransa ordusunun bu ülkeden çekileceği açıklanmıştı. Fransa'nın Burkina Faso'dan çekilmesi durumunda ülkenin Fransa sonrası Mali'nin yaşadığı süreci yaşayabileceği düşünülüyor.

Fransa'nın geçen yıl Mali'deki askeri varlığını sonlandırmasıyla cihat yanlısı gruplar bu ülkedeki etkinlik alanını oldukça artırmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.