Çin toplama kamplarındaki Uygur Türkü kadınların saçlarını satıyor

Çin toplama kamplarındaki Uygur Türkü kadınların saçlarını satıyor

Çin'in Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında zorla çalıştırdığı Uygur kadınların saçlarını dünyaya sattığı ortaya çıktı.

Çin'in Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında zorla çalıştırdığı Uygur kadınların saçlarını dünyaya sattığı ortaya çıktı.

ABD'de gümrük muhafaza yetkililerinin New York limanında yaptığı takibat sonucunda, Çin'den gelen bir gemi içerisinde bulunan 800 bin dolar değerinde yaklaşık 13 ton gerçek kadın saçı ve buna dair yan ürünler ele geçirildi.

Saçların Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında, tutuklu Uygurların zorla çalıştırılmasıyla elde edildiği ifade edildi.

Doğu Türkistan'ın Hotan İli'ne bağlı Lop İlçesi merkezli "Lop County Meixin Hair Product" (Lop İlçesi Meixin Saç Ürünleri) şirketi tarafından üretilen ürünlere kısa bir süre önce gerçekleştirilen soruşturmalar sonucu yasak getirilmişti.

Şirketin ürünlerini, Doğu Türkistan'da Çin tarafından açılan toplama kamplarında zorla çalıştırılan Müslüman Uygur Türklerine ürettirdiği belirlenmişti.

Üretilen saçların da toplama kamplarında tutulan Uygur kadınlara ait olduğu ifade ediliyor. Çin'in Uygur kadınların saçlarını zorla aldığı ve bu saçları yine işçi olarak zorla çalıştırılan Uygur kadınlar eliyle işlemden geçirerek satışa hazır hale getirdiği belirtiliyor.

abdgumruk1.jpg

Ürünleri ele geçiren ABD gümrük görevlileri

Çin Uygurları zorla işçi olarak kullanıyor

Çin'de Komünist Parti yönetimi milyonlarca Müslüman Uygur Türkünü ve diğer azınlık mensuplarını toplama kamplarında tutuyor.

Çin rejimi toplama kamplarının amacını "aşırıcılığı önleme, mesleki eğitim ve kültürel faaliyet" olarak nitelese de, toplama kamplarında işkence, tecavüz, toplu katliam gibi insan hakları ihlallerinin yaşandığı biliniyor.

Tüm bunlara ek olarak toplama kamplarındaki Uygurlar Çin tarafından zorla işçi olarak kullanılıyor.

cinuygur.jpeg

ABD'de ele geçirilen ve Uygur kadınlardan zorla alındığı ifade edilen saçlar

Çin'in asimilasyon politikası ve toplama kampları

Çin Doğu Türkistan'da başta Müslüman Uygurlar olmak üzere bölge halkını baskı altında tutma politikası izliyor.

Bu kapsamda camiler ve mezarlıklar yıkılırken, milyonlarca insan cezaevlerinde ve toplama kamplarında tutuluyor.

Mepa News, bölgede bulunan cezaevlerinin, toplama kamplarının, yıkılan cami ve mezarlıkların konumlarını derledi.

Hazırlanan interaktif haritada, Uygur aktivistlerin paylaştığı haritalardan ve yerel kaynakların aktardığı bilgilerden faydalanıldı.

Kırmızı: Toplama kampları

Siyah: Cezaevleri

Mavi: Yıkılan mezarlıklar

Yeşil: Yıkılan camiler

Haritayı ayrıntılı şekilde incelemek için tıklayın.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.