Filistinli gazeteci Hamas ve El Fetih'e yüklendi: Sadece kendilerini düşünüyorlar

Filistinli gazeteci Hamas ve El Fetih'e yüklendi: Sadece kendilerini düşünüyorlar

Filistinli gazeteci Ahmed Azzam, katıldığı bir televizyon programında Hamas ve El Fetih'e eleştirilerde bulundu.

Filistinli gazeteci Ahmed Azzam, katıldığı bir televizyon programında Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve El Fetih'e eleştirilerde bulundu.

Suriye vatandaşı bir Filistinli olan Azzam, ABD merkezli El Hurra televizyon kanalında Filistinli grupların İran ve Esed rejimi ile olan ilişkisini eleştirdi.

Azzam, Filistin'in önde gelen iki grubu olan Hamas ile El Fetih'i hedef aldı.

Azzam şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi pragmatizm"

"Gerçeği söylemek gerekirse, Hamas daima kendisini idareli bir grup olarak görmenizi istiyor. Açık bir siyasi pozisyonu yok ve her zaman kendi çıkarlarının peşinden gidiyor. Bazen insanlar diyorlar ki: 'Hamas başkalarına yaranmaya çalışan miskin bir grup.' Bu siyasi pragmatizm ahlaksız ve yüzsüz.

Bilhassa Mahmud Zahar'ın ve birçok diğer Hamas liderinin İran'a gidip katillerle el sıkıştığını duyduğunuz zaman. Sorun Hamas ile de bitmiyor.

Filistin otoritesi de böyle. Birinin bunlar hakkında diyebileceği en az şey, bunun sefil ve hastalıklı bir işgal otoritesi olduğudur.

"Katillerle beraber oldular"

Bir Suriyeli-Filistinli olarak benim Filistin otoritesi ile problemim var. 'Filistin halkının tüm kesimlerini temsil eden' Filistin Kurtuluş Örgütü ile de sorunum var. Suriye krizinin, Suriye devriminin 7, 8 veya 9 senesi boyunca onların beni temsil etmediklerini hissettim. Bize komplo kurdular. 2014 yılında biz kuşatma altında ölürken, (Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi) Abbas Zeki 'Boşverin gitsin, Filistinlileri açlıktan öldürün' dedi. Çünkü 'ilham verici direniş savaşçısı' Leyla Halid onlara (Yermuk) mülteci kampında IŞİD mensupları olduğunu söylemişti.

Biz bu kampta kuşatma altında açlıktan ölürken, Filistin otoritesi Şam'da açtıkları büyükelçiliği kutluyordu. Katillerin Filistin halkına yaptıkları şeye destek oluyorlardı, Suriye halkından bahsetmiyorum bile."

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.