İran güçleri Belucistan'da 69 Afgan medrese öğrencisini gözaltına aldı

İran güçleri Belucistan'da 69 Afgan medrese öğrencisini gözaltına aldı

İran rejiminin, Sistan-Belucistan eyaletinde bulunan Zahidan'da Afgan öğrencileri gözaltına aldığı bildirildi.

İran rejiminin, ülkenin güneydoğusundaki Sünni nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sistan-Belucistan eyaletinde bulunan Zahidan'da Afgan öğrenicileri gözaltına aldığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığına göre, İran güçleri, 13 Şubat'ta Zahidan'daki Darul Ulum Mekki medresesinde öğrenim gören 69 Afgan öğrenciyi "izinsiz göçmen oldukları" iddiasıyla gözaltına aldı.

Medreseye Sünni din alimi Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi liderlik ediyor.

Afgan öğrencilerin kötü muamele ve kendilerine yemek verilmemesi sebebiyle mevcut koşulları protesto etmek için açlık grevi başlattığı ifade edildi.

Öte yandan İranlı yetkililerin Afgan öğrencileri "Zahidan'da cuma namazlarının ardından gerçekleşen rejim karşıtı protestolara katıldıklarını" söylemeye zorladıkları öne sürülüyor.

Belucistan'da İran rejimine karşı protestoların aylardır devam ettiği biliniyor. İran ise şiddet kullanımına başvursa da protestoları kontrol altına alabilmiş değil.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.