İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail ordusunun varlığı ne boyutta?

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail ordusunun varlığı ne boyutta?

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, ordunun ne kadarlık bir bölümünün işgal altındaki Batı Şeria'da varlık gösterdiğine açıklık getirdi.

(Fotoğraf: İsrail Savunma Kuvvetleri)

Batı Şeria özellikle mart ayından bu yana İsrail ordusunun baskınlarını artırmasına şahit oldu.

Bu kapsamda İsrail ordusunun Batı Şeria genelinde yürüttüğü faaliyetler sonucu çocuklar dahil 100'den fazla Filistinli yaşamını yitirdi.

Middle East Monitor'un haberine göre Benny Gantz, İsrail ordusunun yarısından fazlasının mevcut süreçte Batı Şeria'da bulunduğunu açıkladı.

İsrail Savunma Bakanı Gantz, tansiyonun yükseldiği bir dönemde geniş ölçekli operasyonların devam ettiği Batı Şeria'nın genelinde İsrail ordusu personellerinin yarısından fazlasının görev aldığını söyledi.

"Aslan'ın İni grubuna darbe vurma sözü"

Batı Şeria'da İsrail ordusu faaliyetlerinin devam etmesi gerektiğinin altını çizen Gantz, sosyal medya platformlarında "Filistinlilerin İsrail'e karşı direniş propagandası faaliyetlerini" önleme çabalarının güçlendirilmesinin önemliliğinden bahsetti.

Öte yandan Gantz, gerekli görüldüğü takdirde İsrail ordusunun faaliyetlerinin kapsamını genişleteceğini ifade etti.

Nablus ve Cenin bölgesinde Filistinli grupların faaliyetlerinin İsrail için büyük bir risk taşıdığını kaydeden Savunma Bakanı Gantz, özellikle Nablus çevresinde İsrail ordusunu güçlendirmeye gittiklerini ilan etti.

Son olarak geçtiğimiz günlerde bir İsrail askerini öldüren ve saldırının sorumluluğunu üstlenen Aslan'ın İni grubunu da hedef tahtasına koyduklarını vurgulayan Gantz, 30 Filistinliden oluştuğunu söylediği bu grubun varlığını sona erdirmeyi taahhüt etti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.