Pakistan'da 1 milyon kişiyi etkileyecek dev inşaat projesine tepkiler büyüyor

Pakistan'da 1 milyon kişiyi etkileyecek dev inşaat projesine tepkiler büyüyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Pakistanlı yetkililerin Lahor şehri yakında büyük bir altyapı projesi için binlerce çiftçiyi zorla bölgeden tahliye ettiğini bildirdi.

(Fotoğraf: Youtube / Discover Pakistan)

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Pakistan'ı Lahor yakınlarında inşaat faaliyetlerini bahane ederek Pakistanlı çiftçileri geçimini sağladıkları bölgelerden zorla çıkarmakla suçladı.

HRW tarafından salı günü yayımlanan raporda, Pakistan'ın müteahhitlerle anlaşma sağlayarak, bir milyona yakın çiftçinin ve bölge sakinin geçimini karşıladığı tarım arazilerinin yüzde 85'ine el koymak istediği belirtildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü raporunda ayrıca Pakistan'ın arazilere el koyma girişimine itiraz ettikleri süreçte bölge sakinlerinin Pakistanlı yetkililer tarafından yıldırma ve cezai kovuşturmaya maruz kaldığı bilgisi yer aldı.

HRW'nin Asya masası Yöneticisi Patricia Gossman, Pencab eyaleti yetkililerinin çiftçileri tehdit ettiğini söyledi.

Bölge sakinleri, Pakistan'ın söz konusu girişimini "arazi gaspı" olarak yorumladı.

Pakistan, yüz binlerce çiftçinin geçimini sağladığı Lahor şehri yakınlarında 7 milyar dolar değerinde Ravi Nehri Kıyısı Kentsel Gelişimi (RUDA) projesini yürütüyor.

Dönemin Başbakanı İmran Han, RUDA projesini 2020 yılında duyurmuştu.

Kaynka: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum