Pakistan'dan Afganistan'a bombardıman tehdidi

Pakistan'dan Afganistan'a bombardıman tehdidi

Pakistan Savunma Bakanı Havaca Asıf, ülkesinin Afganistan'daki TTP mensuplarını vurabileceğine işaret etti.

Pakistan Savunma Bakanı Havaca Asıf, "Taliban'ın Pakistan karşıtı militanları dizginleyememesi halinde Afganistan topraklarındaki terör sığınaklarını vurmakla" tehdit etti.

Havaca Asıf, Voice of America'ya yaptığı açıklamalarda, İslamabad yönetiminin, "Pakistan karşıtı militanları dizginleyemediği takdirde Afganistan içindeki terör sığınaklarlarını vuracağı konusunda Taliban'a uyarılarda bulunduğunu" söyledi.

Asıf, şubat ayı sonlarında Afganistan'a yaptığı ziyarette Afgan liderlere "teröristlerin Afganistan topraklarını kullanarak Pakistan'a saldırı planlama ve düzenlemelerinin önüne geçen sınır ötesi güvenlik taahhütlerine uymaları gerektiği, bunu yapmamaları halinde İslamabad yönetiminin harekete geçeceği yönünde uyarılarda bulunduğunu" aktardı.

"Bu yapılmazsa eğer, bir noktada biz bazı önlemler almaya başvuracağız. Bu önlemler kuşkusuz (teröristler) nerede olursa olsunlar onların Afgan topraklarındaki sığınaklarını vurmak olacak." diyen Asıf, "Onları vurmak zorundayız çünkü bu duruma uzun süre tahammül gösteremeyiz." ifadelerini kullandı.

Pakistan, Pakistan Talibanı'nın (TTP) Afganistan toprakları üzerinden hareketine geçtiğini iddia ediyor.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi ise bu iddiaları yalanlıyor.

Pakistan daha önce de TTP'nin varlığının bulunduğu iddiasıyla Afganistan'ı vurmakla tehdit etmişti.

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin TTP'ye karşı önlem almaması takdirde Pakistan'ın Afganistan'da varlık gösterdiğini öne sürdüğü TTP mensuplarını hedef alabileceğini belirtmişti.

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilavel Butto Zerdari de daha önce İslam Emirliği yönetiminin "TTP'yi dizginleyememesi halinde Afganistan'daki gruba karşı harekete geçebileceklerini" ima etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum