Hamas güçleri İsrail'e roket atan kişileri gözaltına aldı

Hamas güçleri İsrail'e roket atan kişileri gözaltına aldı

Hamas iç güvenlik birimlerinin, İsrail'e roket fırlatılan olayla doğrudan bağlantılı kişileri gözaltına aldığı aktarılıyor.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) 3 Kasım'da Gazze Şeridi'nden İsrail'e roketlerin fırlatıldığı olayla ilişkili iki kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Gazze Şeridi'nden bir güvenlik kaynağı AFP'ye verdiği demeçte, Hamas iç güvenlik birimleri İsrail'e roket fırlatma olayıyla doğrudan bağlantılı iki kişiyi gözaltına aldığını söyledi.

Kaynağa göre Gazze'deki Filistinli silahlı grupların olayla bir ilişkisi bulunmuyor. Gazzeli kaynak ayrıca, Hamas'ın iç güvenlik birimlerinin fırlatılan roketlerin, "saldırganlığın sürdürülmesi için İsrail'e bir bahane vermeyi amaçladığını" öne sürdü.

Filistinli gruplar geçen hafta perşembe günü yapılan saldırıların sorumluluğunu üstlenmemişti.

İsrail ise fırlatılan roketler üzerine cuma günü Gazze merkezindeki Megazi mülteci kampı yakınında Hamas'a  ait bir silah üretim merkezini vurduğunu açıklamıştı.

Hava saldırısı sonrasında Gazze Şeridi'nden herhangi bir misilleme atışı olmamıştı.

Saldırılarda can kaybı veya yaralı rapor edilmezken, bölgede maddi hasar meydana gelmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum