Hamas: Suudi Arabistan-İran normalleşmesi Filistin davasının yararına

Hamas: Suudi Arabistan-İran normalleşmesi Filistin davasının yararına

Hamas, Suudi Arabistan ve İran'ın yeniden diplomatik ilişkiler kurmasının Filistin'in İsrail'e karşı mücadelesine de yarar sağlayacağını açıkladı.

(Fotoğraf: Çin Dışişleri Bakanlığı)

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Arap ve İslam Ülkeleriyle İlişkiler Ofisi Başkanı Halil El-Hayye, Suudi Arabistan ve İran ilişkilerinin yeniden normale dönmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Halil El-Hayye, dün (10 Mart Cuma) konuyla ilgili yayımladığı bildiride, "Suudi Arabistan ve İran arasındaki normalleşmenin ümmetin birliği yönünde atılmış önemli bir adım olduğunu, Arap ve İslam ülkeleri arasında anlaşmayı ve güvenliği güçlendireceğini, bölgede istikrarın sağlanmasına yol açacağını" söyledi.

El-Hayye, "bu önemli adımın Filistin Davası’nın yararına olduğunu, Filistin halkının işgale karşı mücadelesini destekleyeceğini" belirtti.

İran, Suudi Arabistan ve Çin dün yayınlanan üçlü ortak bildiride, Çin’in girişimi sonucu İran ve Suudi Arabistan’ın aralarındaki diplomatik ilişkileri yeniden başlatma kararı aldıklarını duyurdu.

Bildiride, İran ve Suudi Arabistan’ın iki ay içerisinde diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması ve büyükelçiliklerin ve temsilciliklerin karşılıklı olarak yeniden açılması konusunda el sıkıştığı açıklandı.

Suudi Arabistan’ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binalarının İranlı göstericiler tarafından ateşe verilmesi üzerine iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler tamamen kesilmişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum